KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 10-08-2021 16:43

Elazığ'da hanımların yaptığı çiniler sergilendi

Elazığ'da, Halk Eğitim bünyesindeki kursiyerlerin yaptığı çiniler, düzenlenen sergiyle görücüye çıktı. 200'den fazla çininin bulunduğu sergi 3 gün açık kalacak.

Elazığ'da hanımların yaptığı çiniler sergilendi
"

Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Aralık ayında açılan çini kursunda eğitim gören 12 kadın kursiyer, 200'den fazla çini yaptı. Yapılan çinilerin sergilenmesi için bir alışveriş merkezinde açılış töreni düzenlendi. Törene Elazığ Valisi Erkaya Yırık ve eşi Ayşe Yırık, Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Halk Eğitim Müdürü Kenan Tabar ve davetliler katıldı. Yapılan açılışın ardından protokol üyeleri sergiyi gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sergi 3 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

 

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi,"Aralık ayında açılan ve bugün itibarıyla emekleri belli bir sonuca ulaşan çini kursumuzun ürünlerini şahitliğinizde açıyoruz. Emek veren tüm hanım kardeşlerimize tebriklerimi ve teşekkürlerimi iletiyorum. İnşallah bu kursumuz başka güzel kurslarla birlikte hanımefendilerin daha güzel ürünler ortaya koymasına vesile olacaktır"

AdminAdmin