KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 12-03-2021 18:04

Topladığı ağaç köklerini sanat eserine dönüştürüyor

Elazığ'ın Palu ilçesinde yaşayan Murat Bahçeci, 10 yıldır dere ve nehir yataklarında topladığı ağaç köklerini sanat eserine dönüştürüyor. Şimdiye kadar bin  eser yapan Bahçeci'nin hedefi atölyesini büyütüp vatandaşlara ücretsiz olarak öğreterek hobi kazandırmak.

Topladığı ağaç köklerini sanat eserine dönüştürüyor
"

Elazığ'ın Palu ilçesine bağlı Beyhan Beldesi'nde zabıta memuru olarak çalışan 2 çocuk babası Murat Bahçeci (43), işinden arta kalan zamanlarda dere ve nehir yataklarında ağaç kökü topluyor. Daha sonra topladığı ağaç köklerini atölyesinde yapıştırma, kesme ve zımparalama gibi işlemlerden geçirerek sanat eserine dönüştürüyor. İlk başlarda küçüp çaplarda soyut eserler yapan Bahçeci, kendini geliştirmesiyle gerçek boyutlarda at, geyik ve son olarak "Groot" adlı bir film kahramanını yaptı. 10 yılda bin eser yapan Bahçeci, toplam 5 sergide yer aldı. Ailesinden de destek alan Bahçeci'nin hedefi atölyesini büyütüp vatandaşlara ücretsiz olarak öğreterek hobi kazandırmak.

 

10 yıldır ağaç köklerinden figürler yaptığını belirten Murat Bahçeci, konuşmasında şunları söyledi, " Bu figürleri dere ve nehir kenarlarındaki malzemeleri kullanarak yapıyorum. Birkaç defa kişisel sergi açtım ve kurumların düzenlediği sergilere katıldım. Olumlu tepkiler aldım, bu şekilde devam ettim. Palu ilçesinde de bir atölye açıp halkın beğenisine sunarak hem yaptığım ürünleri görmelerini hem de yapmak isteyenlere ücretsiz kurs vererek o bir kazanmaları amacıyla burayı açtım. Bu tarz figürlere başlayalı 10 yıl oldu. Yaklaşık 1000'e yakın eserim oldu. İlk başta soyut figürlerden başladım. Zamanla tecrübe kazandıktan sonra büyük figürler yaptım. Mesela gerçek borçlarında at ve geyik figürleri yaptım. Sonra "Groot" adlı bir film kahramanını gerçek boyutlu olarak yaptım. Taştan oyarak yaptığım rölyef çalışmalarım var. Maket gemi, maket ev, naht gibi şeyler de yaptım. Deneme yanılma yöntemi ile öğrendiğim için belli bir zaman sonra öğretebilecek seviyeye geldiğimi düşünüyorum. Bu açıdan öğrenmek isteyen kişilere ücretsiz kurs imkanı da sunuyorum. Çünkü evlerinde toz, koku, duman ve ses olunca çoğu insan yapamaz. Bu açıdan ben de Palu'da insanların zaman geçirebileceği bir ortam yarattım. Ücret talep etmiyoruz, yeter ki gelip hobi kazansınlar, zamanlarını değerlendirmek isteyen insanlara çağrımdır. Hedefim büyük bir yere geçip herkese öğretmek"

AdminAdmin